Marea Unire a românilor – 1 decembrie 1918

Publicat: 2 decembrie 2019

Vineri, 29 noiembrie 2019, începând cu ora 10, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Marin Preda” Teleorman, a avut loc manifestarea ,,Marea Unire a românilor – 1 decembrie 1918” dedicată Zilei Naționale a României.

Activitatea s-a  desfășurat  în parteneriat cu  Liceul teoretic ,,Al. D. Ghica” și  Școala gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria.

Cu acest prilej au fost  vernisate expozițiile: ,,Marea Unire” – expoziție de carte din fondul bibliotecii  și ,, Unirea de la 1918” – expoziție de desene realizată de preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria îndrumați de educatoarele: Daniela Jurubiță, Mihaela Cînu, Ana Maria Măldăianu și Gina Găvănescu.

În continuare domnul profesor Ion Tăujan de la Liceul teoretic ,,Al. D. Ghica” Alexandria a susținut  comunicarea ,,Marea Unire de la 1918”.

Elevi  coordonați de doamna profesor Steluța Marin de la Școala gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria au prezentat, sub genericul ,,1 decembrie – Ziua Unirii”,  o scenetă și un moment poetic.