Personalități teleormănene: o documentare colectivă

Publicat: 8 august 2019

În baza acordului de parteneriat încheiat între Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria reprezentat de profesorii Marin Gabriela și Vasilescu Florina și Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a avut loc în data de 07.08.2019 prima activitate a proiectului „EU – a dream come trUE” din cadrul concursului „Euroscola”, ediția a XII-a (2019-2020), cu tema „Educația schimbă vieți”.

Au participat 22 de elevi implicați în proiect, care s-au documentat asupra personalităților culturale teleormănene, aceștia vizitând depozitul Localia al bibliotecii și s-au informat în legătură cu activitatea scriitorilor. Apoi a avut loc o dezbatere pe această temă la Sala de lectură a bibliotecii.

Obiectivele urmărite au fost acelea de a defini termenul „personalitate” și de a-i ajuta pe elevi să-și formeze abilități de documentare.

În cadrul concursului, echipa liceului trebuie să identifice o personalitate sau o persoană obișnuită care a avut un parcurs demn și frumos în viață, prin educație și formare profesională, contribuind la bunăstarea comunității. Această personalitate urmând apoi a fi promovată prin intermediul unei campanii de informare realizată de către echipa de proiect, până în luna octombrie.

În fiecare an, liceele situate pe locurile fruntașe ale concursului participă la „Ziua Euroscola” la Strasbourg, unde vizitează Parlamentul European și participă la dezbateri.

Imagini de la eveniment: