PRIETENIE… PE O… SFOARĂ…

Publicat: 3 iulie 2019

În baza protocolului încheiat cu Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov în anul 2018, Biblioteca Județeană ”Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman a devenit partener în cadrul Proiectului Educațional Național ”PRIETENIE…PE O…SFOARĂ”.

Participă la acest la acest proiect în anul 2019 nu mai puțin de 109 biblioteci publice din România.

Dacă anul trecut tema a reprezentat-o opera Fraților Grimm, tema din acest an a fost viața si opera scriitorului italian Carlo Collodi.

Activitățile realizate de către bibliotecarii instituției cu sprijinul cadrelor didactice din Alexandria, au avut loc atât la sediul Bibliotecii Județene cât și în grădinițele și școlile din municipiu. Aceste activități au cuprins: proiecția unui film-prezentare PowerPoint, lectura unor fragmente din ”Aventurile lui Pinocchio” și apoi lucrul pe fișe, adică desene cu imagini haioase cu Pinocchio.

La această ediție la nivelul județului Teleorman au participat:

  • Grădinița cu P.P.nr.9 ”ion Creangă” Alexandria;
  • Grădinița cu P.P.”Ion Creangă”-Structură Grădinița cu P.P.nr10  Alexandria;
  • Școala Gimnazială ”Alexandru Colfescu” Alexandria;
  • Școala Gimnazială nr.7 Alexandria;
  • Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Alexandria.

Lucrările realizate în perioada aprilie-iunie a.c. de către copii teleormăneni, precum și cele primite din partea celorlalte biblioteci partenere din țară sun reunite într-o expoziție deosebit de veselă și colorată așa cum numai copiii pot crea.

Aceasta este expusă la parterul instituției și va putea fi vizionată  începând cu 01.07.2019.

Imagini de la eveniment: