Programul de educație cinematografică CinEd

Publicat: 6 iunie 2017

Joi, 08 iunie 2017, ora 1200 va avea loc o nouă proiecție de film în cadrul proiectului de educație cinematografică CinEd – European Cinema Education for Youth. Acest proiect european se află în al doilea an de funcționare, celor șapte țări inițiatoare (Franța, Portugalia, Spania, Italia, România, Bulgaria și Cehia) adăugându-li-se  anul acesta un nou partener – Finlanda. Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman face parte din acest proiect european încă de la debutul său, în 2016. Filmul ales este intitulat Intervalul (L’Intervalo)Italia, 2012 –  în regia lui Leonardo Di Costanzo.

Salvatore (Toto, cum i se mai spune), un tânăr de 17 ani, își petrece zilele vânzând  granita de lămâie într-o zonă de la periferia orașului Napoli. Când se pregătește pentru ceea ce părea a fi o zi obișnuită de lucru, este obligat de către șeful grupării locale Camorra, Bernardino, să  stea închis într-o clădire uriașă, dezafectată, cu ordinul de a o păzi pe Veronica, o tânără necugetată. În ciuda misterioasei lor încarcerări, cei doi adolescenți devin rapid complici și decid să exploreze împreună vasta „închisoare” în care se află.

La proiecție vor participa elevii clasei a XI-a B de la  Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Alexandria însoțiți de doamna profesoară Ioana Topologeanu.