“Școala altfel” la Biblioteca Județeană

Publicat: 30 octombrie 2017

Liceul teoretic „Constantin Noica” și Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria au ales să desfășoare Programul „Școala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!” în perioada 23-27 octombrie 2017.

Acest program constă în derularea, pe parcursul unei săptămâni, a unui orar special, format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Având în vedere parteneriatele încheiate de unitățile de învățământ cu Biblioteca Județeană ,,Marin Preda”, printre activitățile desfășurate de acestea în “Școala altfel” s-au numărat și vizitele făcute la bibliotecă.

De fapt, nu au fost simple vizite pentru că, în cadrul acestora, elevilor le-au fost prezentate secțiile bibliotecii, serviciile de care pot beneficia în cadrul fiecăreia, manifestările și proiectele culturale aflate în derulare, au avut loc discuții despre importanța lecturii în viața adolescenților, despre cât și ce citesc ei.

Elevii au fost plăcut surprinși că pe rafturile bibliotecii se află noutăți care se adresează vârstei lor, au venit cu sugestii pentru noi achiziții, iar mulți dintre cei care au trecut pentru prima dată pragul bibliotecii nu au plecat până nu și-au făcut fișă de împrumut și, bineînțeles, au luat cărți acasă.

Interes au stârnit și două proiecte pe care Biblioteca Județeană le derulează în momentul de față pentru categoria lor de vârstă și anume “Bătălia cărților” și “E carte, e film la bibliotecă”.

Astfel, după ce au aflat detalii despre concursul de lectură și au fost provocați să participe la ediția viitoare a acestuia, elevii au avut ocazia să vadă practic ce presupune proiectul “E carte, e film la bibliotecă”, fiecare vizită încheindu-se cu proiecția filmului “Înainte să te cunosc”, realizat după romanul omonim al autoarei Jojo Moyes.

Pintre cei care au vizitat biblioteca s-au aflat elevii claselor a XI-a A, a XI-a B, a XI-a C, a XI-a D, a XI-a E și a IX-a E însoțiți de cadrele didactice Tudora Borgovan, Mirela Ciovică, Mihaela Loghin, Simona Dragomir, Mariana Gună, Emil Strujac și Daniela Mușat de la Liceul teoretic „Constantin Noica” Alexandria, dar și elevii claselor a IX-a C, a IX-a F, a IX-a G și a X-a F însoțiți de doamnele profesoare Iuliana Dragomir, Violeta Moț, Oana Priminescu, Tatiana Murgă și Mariana Serețeanu de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria.

Imagini eveniment: