Simbioză între om și natură

Publicat: 3 aprilie 2019

Miercuri, 03 aprilie 2019, la ora 1100, în foaierul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a avut loc vernisajul expoziției personale a profesorului-pictor Marian Ionescu, intitulată Simbioză între om și natură. La eveniment au participat invitații autorului – pictori, elevi, foști elevi (Cornelia Rădulescu – redactor Ziarul Mara, Picioruș Georgeta și Virginia Vini Popescu – cadre didactice), utilizatori ai bibliotecii și mass-media locală.

Expoziția cuprinde 35 de lucrări – colțuri din natură, peisaje, portrete, naturi statice care transmit în imagini sensibilitate și multă culoare. Profesorul Marian Ionescu a creat în lucrările sale legătura dintre om și realitatea înconjurătoare, reușind să transmită sinceritatea cu care au fost realizate tablourile.

În cadrul vernisajului, autorul lucrărilor a făcut o scurtă trecere în revistă a activității sale didactice, apoi, plin de emoție, a vorbit despre tablourile care se regăsesc în expoziție, încheindu-și momentul cu o poezie dedicată părinților domniei sale.

Printre participanții la vernisaj s-a numărat și fosta elevă a domnului profesor, Virginia Popescu, poet și cadru didactic, care, emoționată la rându-i  și-a amintit de primii ani de învățământ ai profesorului drag.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 aprilie – 15 aprilie 2019 în foaierul bibliotecii.

Imagini de la eveniment: