SUPER – proiecție de film pentru adolescenți

Publicat: 24 februarie 2017

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, a organizat în data de 23 februarie 2017, începând cu ora 1400, o retrospectivă a filmelor realizate de adolescenți în cadrul festivalului SUPER.

De altfel, ceea ce este specific pentru SUPER, în comparaţie cu alte  festivaluri, e faptul că doar liceenii își pot proiecta filmele aici.

Este vorba mai degrabă despre scurt-metraje realizate de aceştia, inspiraţi fiind de lumea în care trăiesc, experienţele lor de viaţă, în care se pot regăsi şi alţi tineri asemenea lor.

Despre cum a pornit şi cum a evoluat acest festival, despre scopul şi nivelul la care se desfăşoară acesta, despre oportunităţile pe care le au adolescenţii în cadrul lui, dar care sunt şi partenerii de sprijinul cărora se bucură le-a vorbit celor prezenţi Ioana Bojan, elevă la Colegiul Național Al. I. Cuza din Alexandria.

A urmat retrospectiva scurt-metrajelor premiate pe parcursul celor 4 ediţii desfăşurate până în prezent. Dintre acestea amintim: Un copac lovit de soartă, Vegan. The hidden evil, It kills, You’re such a teenager, Wolf, Buddah Painter, Goddess Durga, Mama, plec la Harvard, Un Bârlad, #Oops, Criterion, See you soon etc.

La eveniment au participat elevi de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Alexandria, dornici să împărtășească din experiența colegilor din București în arta realizării scurt metrajelor cu diverse teme, locul de desfăşurare fiind Centrul de Formare al bibliotecii judeţene.

Imagini de la eveniment:

DSC_0042 IMG_0246 IMG_0253 IMG_0264