Un sâmbure de îndoială

Publicat: 21 februarie 2017

Joi, 16 februarie a.c., la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman a avut loc o nouă proiecție de film în cadrul programului de educație cinematografică CinEd –Educaţie cinematografică pentru tineri , la care  au participat elevii clasei a VII-a C de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, însoțiți de doamna profesoară Lăduncă Roxana și doamna bibliotecar Țiței Mariana.

Filmul ales de data aceasta, se numește Un sâmbure de îndoială (Portugalia, 1987) în regia lui Joaquim Pinto.

După ce programul CinEd a fost prezentat elevilor, s-a trecut la proiecția filmului, urmată apoi de discuții pe marginea acestuia.

În Teleorman programul a fost lansat pe 21 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Bibliotecarului. Tot atunci a avut loc și un training cu bibliotecarii din bibliotecile publice teleormănene ce a fost susținut de: Andrei Gorzo – critic de film, lector universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București, Yvonne  Dumitrescu – Societatea Culturală Next și Narcis Iordache – Societatea Culturală Next. Trainingul a fost urmat apoi de proiecția filmului Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii, în regia lui Cătălin Mitulescu, la care au participat elevi ai Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria.

A continuat apoi, pe parcursul anului, cu o altă proiecție – Shelter (Adăpostul) Bulgaria, 2010.

Programul va continua pe tot parcursul anului școlar  cu alte noi filme.

Imagini de la eveniment:

IMG_0095 IMG_0098 IMG_0110 IMG_0111 IMG_0117 IMG_0121