ZIUA CULTURII NAȚIONALE 170 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI MIHAI EMINESCU

Publicat: 17 ianuarie 2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, începând de ora 1000, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, a organizat la Sala de lectură a instituției, o serie de manifestări culturale dedicate împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale.

La eveniment au participat personalități ale culturii teleormănene, elevi însoțiți de cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare”și Colegiul Național Pedagogic ,, Mircea Scarlat” și bibliotecari.

Au fos tvernisate expozițiile:

  • Să ne amintim de Eminescu, expoziție de carte din fondul bibliotecii și de cărți poștale ce aparțin colecționarului Teodor Nicolae Săceanu;
  • Eminesciana, expoziție de reviste semnate de Mihai Cătrună.

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare “Alexandria, îndrumați de profesor  Gabriela Cătrună și bibliotecar Mariana Țiței au susținut un program artistic cu cântece și poezii din opera marelui poet.

Programul a continuat cu un moment omagial adus lui Mihai Eminescu de către elevii Colegiului Național Pedagogic ,, Mircea Scarlat” coordonați de cadre didactice Mariana Buciu, Aneta Grigore, Clara Armeanu, Victorița Daciu, Manuela Putineanu, Ioana Topologeanu și Ioana Budică.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de poezie prezentat de Alexandru Cătrună.

Imagini de la eveniment: