Ziua Internațională a Copilului

Publicat: 30 mai 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman sărbătorește vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 1200, la Sala de lectură, Ziua Copilului.

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare minunată, dedicată tuturor copiilor lumii. În multe țări, ziua este celebrată în data de 20 noiembrie, fiind ziua în care a fost adoptată Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Însă, în România, Ziua Copilului este sărbătorită la data de 1 iunie și reprezintă o excelentă ocazie pentru a celebra copiii, miracolul nașterii și al purității, precum și dreptul acestora de a fi protejați.

Cu acest prilej, sub genericul Bucurie prin dans, micuțele Asociației Sportive Grana vor susține un minispectacol de dans modern, sub îndrumarea doamnei profesor coregraf Ramona Beiu.

Vor fi vernisate și expozițiile:

Copilăria – expoziție de desene realizată de către preșcolari de la Școala Gimnazială Alexandru Colfescu din Alexandria, coordonați de doamnele profesoare Doina Botea, Mihaela Matei, Aretina Nicolescu, Adriana Geanam Mușat și Claudia Bancu.

Copilărie, ce minunată ești! – expoziție de desene realizată de preșcolari de la Grădinița Nr.7, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ana-Maria Măldăianu și Gina Angelica Găvănescu.

De Ziua Internaţională a Copilului, bunicii, părinţii şi copiii sunt invitaţi să sărbătorească, la bibliotecă, copilăria.

La mulți ani tuturor copiilor!