Ziua Internațională a Educației

Publicat: 8 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” a marcat Ziua Internațională a Educației prin organizarea unor  activități cultural-educative în parteneriat cu  instituții de învățământ din Alexandria.

Această zi  a început să se sărbătorească și la noi în țară începând cu 2013 și a fost  dedicată activităților extrașcolare.

Elevi de la Școala Generală Nr. 6 Alexandria, coordonați de profesor Adriana Han, s-au documentat despre colecțiile bibliotecii, valorificând fondul de carte dedicat Centenarului Marii Uniri.

Elevii Colegiului Național ,,Al. D. Ghica” Alexandria, coordonaţi de profesor Florina Vasilescu, au ales să vizioneze o ecranizare după romanul omonim al lui Jane Austen – “Persuasiune” –, de la a cărui apariție s-au împlinit anul acesta 200 de ani. Manifestarea a debutat cu o prezentare a vieții și operei autoarei britanice, a continuat cu vizionarea filmului şi cu dezbateri pe tema romanului .

Doamna profesoară Daniela Pantea şi-a propus de Ziua Internaţională a Educaţiei să călătorească,  împreună cu elevi ai Şcolii Generale Nr. 5 Alexandria, în Universul cărţii. Au avut astfel ocazia să descopere noi cărţi şi să se informeze despre proiectele bibliotecii.

Sloganul ,,Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor”,  sub care s-a desfășurat anul acesta Ziua Internațională a Educației,  și-a găsit ecou în diversitatea opțiunilor de a fructifica această zi, biblioteca fiind inclusă între preferințe.

Imagini de la eveniment: