Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

Publicat: 25 iunie 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman organizează miercuri, 26 iunie 2024, la Sala de lectură, între orele 10.00-14.00, o serie de activități preventiv-educative cu ocazia Zilei internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.

Această zi este celebrată la nivel mondial începând din anul 1988, fiind stabilită printr-o decizie a Adunării Generale a ONU, cu scopul de a evidenția pericolele consumului și traficului de droguri.

          Manifestarea care se realizează an de an, la nivel global, își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la problema majoră pe care o reprezintă drogurile și traficul de droguri pentru societate.

Cu acest prilej, Oana Ioan, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Teleorman, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Teleorman și ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, va organiza un Târg al Serviciilor de Prevenire și Asistență în domeniul Drogurilor cu tema Datele sunt clare – investiți în prevenire, la care vor participa elevi, cadre didactice și colaboratori ai bibliotecii.