Ziua Internațíonală a Prieteniei

Publicat: 27 iulie 2023

Ziua Internațíonală a Prieteniei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, marchează vineri ,28 iulie 2023, ora 10, la Sala de lectură, Ziua Internațională a Prieteniei.

Ziua Internațională a prieteniei a fost adoptată de către ONU în 1997 și s-a proclamat ca urmare a propunerii făcute de UNESCO care prevede ca pacea și cultura să fie privite ca un set de valori care resping violența și se străduiesc să prevină conflictele abordând cauzele lor fundamentale în vederea soluționării problemelor.

Ziua Internaţională a Prieteniei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU la data de 27 aprilie 2011 și este marcată, anual, în ziua de 30 iulie.

Conceptul de prietenie este extins astfel dincolo de relaţiile individuale. ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi din perspectiva culturii şi obiceiurilor locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.

Ziua prieteniei este o ocazie să le amintim prietenilor noștri cât de mult înseamnă pentru noi, și să ne exprimăm recunoștința față de cei dragi.

Cu această ocazie, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza activitatea cu tema Prietenia – comoara cea mai de preț, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Alexandria, coordonați de prof. Aurelia Nedeluș și va vernisa expoziția Cartea prieteniei.