ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HEPATITEI

Publicat: 30 iulie 2018

 

La sala de lectură a Bibliotecii Judetene Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, s-a desfășurat, vineri, 27 iulie 2018, începând cu ora 9.00, acțiunea dedicată Zilei Mondiale de Luptă impotriva Hepatitei.

Au participat pacienți cu afecțiuni hepatice sau cu alte afecțiuni, elevi de la școlile postliceale și simpli cetățeni care au avut prilejul să afle cele mai noi informații cu privire la prevenția și controlul hepatitelor  virale.

Col. r. Viorel Ciobanu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, Filiala Teleorman a vorbit, în cadrul întâlnirii, despre imporțanta conștientizării pericolului  hepatitelor virale B și C, iar medicul Georgeta Iane, profesor în cadrul Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila  Alexandria, a adus în discuție necesitatea efectuării testelor și analizelor medicale în depistarea acestei boli, dar și despre cele mai noi tratamente în cazul bolilor hepatice.

Au mai vorbit participanților Lucia Pârvan, profesor la Scoala Postliceală Sanitară  Carol Davila  Alexandria și Virgil Chivu, sociolog în cadul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, iar mesajul din partea autorităților locale a fost transmis de viceprimarul municipiului Alexandria – Gică Anghel.

Evenimentul s-a desfășurat sub deviza : «NU LĂSA HEPATITA SĂ-ŢI DISTRUGĂ VIAŢA, E MAI APROAPE DECÂT CREZI! TESTEAZĂ-TE! SUNT EU NUMĂRUL 12?».

Scopul acţiunii a fost acela de a aduce în centrul atenţiei comunităţii noastre afecţiunile hepatice şi necesitatea de a lua măsurile preventive necesare împotriva acestui flagel mondial, care afectează 1 din 12 persoane.

Prima celebrare a unei zile internaţionale privind hepatita a fost organizată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (WHA), la 19 mai 2010. În urma succesului acestei iniţiative, Adunarea Mondială a Sănătăţii a stabilit ca 28 iulie să fie celebrată în fiecare an drept Ziua mondială a hepatitei.

Imagini eveniment: