Ziua Națională a Bibliotecarului din România – Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor

Publicat: 24 aprilie 2024

Ziua Națională a Bibliotecarului din România

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a marcat Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Națională a Bibliotecarului din România în perioada 22-23 aprilie 2024, printr-o serie de activități împreună cu bibliotecari din bibliotecile publice și școlare teleormănene.

Luni, 22 aprilie, s-a desfășurat atelierul de educație media prin film documentar,

susținut de trainerii Nicoleta Fotiade și Ionuț Mareș, în cadrul proiectului Documentare la bibliotecă, desfășurat în parteneriat cu Asociația One World Romania și centrul de resurse și educație media Mediawise Society.

Bibliotecarii au aflat mai multe informații despre filmul documentar, limbajul vizual, dar și despre cum să recunoască propaganda ca formă de comunicare mediată.

Marți, 23 aprilie, a continuat atelierul de educație media prin vizionarea filmului Între revoluții, urmată de simularea unei dezbateri și discuții despre rolul moderatorului, dar și cum pot fi organizate proiecțiile de film documentar în biblioteci.

Toți bibliotecarii au fost recompensați de către traineri cu diplome de participare.

Cu prilejul Zilei Naționale a Bibliotecarului a fost lansată cea de-a X-a ediție a concursului de lectură pentru copii și adolescenți Bătălia cărților și s-a desfășurat ediția a II-a a Galei Premiilor Bibliotecii unde s-au acordat distincții pentru bibliotecari, celor mai fideli utilizatori și colaboratori: Bogdan Cotruță – Bibliotecarul anului 2023, Biblioteca Municipală Gala Galaction Roșiori de Vede – Cea mai activă bibliotecă în anul 2023, Enia Maria Lazăr – Cel mai mic cititor fidel 2023, Daniela Banu – Cel mai fidel cititor 2023, Cornelia Rădulescu – Premiul mass-media 2023.