Anunt Eveniment „E carte, e film la bibliotecă”

Publicat: 24 aprilie 2017

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman, instituţie aparţinând Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în data de 25 aprilie a.c., ora 10.00, o nouă proiecție de film sub genericul  “E carte, e film la bibliotecă”.

Demarat în urmă cu trei ani, în luna mai 2014, prin acest serviciu devenit deja tradițional, biblioteca județeană aduce în atenția utilizatorilor săi titluri atât din literatura română cât și din cea străină care au stat la baza unor ecranizări de succes.

Ediția din acest an debutează cu proiecția filmului inspirat de romanul “Ciuleandra” al lui Liviu Rebreanu, cu atât mai mult cu cât anul acesta, în luna martie, s-au împlinit 90 de ani de la apariția acestuia la editura Cartea Românească.

Filmul este considerat un thriller psihologic, realizat printr-o colaborare româno-vest germană în 1985 (Casa de Filme 3 și Cine TV Berlin), în regia lui Sergiu Nicolaescu, după un scenariu ce a adaptat romanul omonim al lui Rebreanu.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Ștefan Iordache, Gheorghe Cozorici, Ion Rițiu și Anca Nicola, iar filmările au avut loc în studiourile Centrului de Producție Cinematografică București.

Cronicile filmului relatează că există unele diferențe între roman și scenariu.

Care sunt acestea și cât de departe merg vor constitui subiectul dezbaterilor ce vor urma după vizionarea filmului.

Manifestarea culturală se va desfăşura în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Afis eveniment: