E carte, e film la bibliotecă

Publicat: 28 septembrie 2017

Marți, 26 septembrie a.c., începând cu ora 1000, în Centrul de Formare al Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, a avut loc proiecția filmului “Înainte să te cunosc”, realizat după romanul omonim al scriitoarei britanice Jojo Moyes.

A fost cea de-a doua proiecție din cadrul ediției din acest an al manifestării culturale “E carte, e film la bibliotecă”, devenită deja tradițională și prin intermediul căreia sunt aduse în atenția utilizatorilor titluri atât din literatura română cât și din cea universală, ce au fost ecranizate și s-au bucurat de succes.

După ce în aprilie a fost proiectat filmul “Ciuleandra”, realizat după romanul omonim al lui Liviu Rebreanu, la manifestarea culturală din 26 septembrie, publicul a avut ocazia să afle despre o autoare britanică ce se bucură de succes în prezent.

Este vorba despre Jojo Moyes ale cărei cărți traduse în limba română se află deja în colecțiile bibliotecii – “Înainte să te cunosc”, “După ce te-am pierdut”, “Fata pe care ai lăsat-o în urmă”, “Ultima scrisoare de dragoste”.

Deși debutase ca scriitoare cu 15 ani în urmă, romanul cu care avea să aibă cel mai mare succes a fost “Me before you” (“Înainte să te cunosc”), apărut în 2012. Un an mai târziu, compania Metro-Goldwin-Mayer Inc. a obținut drepturile de ecranizare, iar în 2016, la 23 mai, filmul a fost lansat la New York, având în rolurile principale pe Emilia Clarke și Sam Claflin.

Așa cum și-a obișnuit publicul, în deschiderea manifestării au fost prezentate carțile aparținând lui Jojo Moyes, existente în bibliotecă, dar și informații despre întreaga activitate literară a autoarei, finalul fiind alocat discuțiilor pe marginea romanului și a filmului.

Participante la manifestarea culturală organizată de bibliotecă au fost membrele Centrului socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Imagini de la eveniment