Ziua Mondială a Artei

Publicat: 12 aprilie 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman marchează luni, 15 aprilie a.c., începând cu ora 1100, la Compartimentul Împrumut pentru Tineri și Adulți, Ziua Mondială a Artei.

Ziua Mondială a Artei este sărbătorită anual, la 15 aprilie, ca o recunoaştere a contribuţiei artei la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, născut la 15 aprilie 1452, considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor, el fiind şi autorul celebrului comentariu “În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu.”

În această zi care celebrează creativitatea și frumosul, va fi vernisată expoziția de tablouri și obiecte decorative Armonie în culori din colecția Alisia Mocanu, dar și expoziția de carte din colecțiile bibliotecii Maeștrii artei, ce conține lucrări ale celor mai cunoșcuți artiști din istorie.

De Ziua Mondială a Artei va fi sărbătorit și dansul contemporan, printr-un minispectacol susținut de Alisia Mocanu și colegele sale, eleve la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Alexandria.

Sunt invitați să participe la eveniment iubitori de artă, cadre didactice și elevi, dar și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

Expozițiile găzduite de Compartimentul Împrumut pentru Tineri și Adulți, rămân deschise publicului larg până la data de 26 aprilie 2024.