O viață de om într-o viziune economică

Publicat: 18 februarie 2020

Vineri, 14 februarie 2020, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Marin Preda” Teleorman a avut loc lansarea volumului ,,O viață de om într-o viziune economică” al regretatului teleormănean Florea Dumitrescu, fost ministru de finanțe al României timp de 9 ani și jumătate, ambasador al țării noastre în China și guvernator al Băncii Naționale.

În deschiderea activității, domnul Elefterian Dumitrescu, nepotul scriitorului a propus un moment de reculegere. Domnia sa a precizat că Florea Dumitrescu a iubit Teleormanul,  a contribuit  la dezvoltarea județului, iar viața și munca sa sunt pilduitoare pentru generațiile care ne urmează.

Economistul Paul Șchiopu a prezentat o scurtă biografie a reputatului economist  și a subliniat ,,faptele sale pline de glorie și substanță economică”.

Domnul Dumitru Tulpan, directorul editurii Velox, a vorbit despre faptul că an de an editura face eforturi să sprijine scriitorii teleormăneni și personal  este onorat că a publicat volumul ,,O viață de om într-o viziune economică”.

În continuare a luat cuvântul scriitorul Gheorghe Olteanu care a amintit, printre altele, că în perioada în care Florea Dumitrescu a fost ministru de finanțe județul Teleorman a cunoscut cea mai mare dezvoltare industrială și agricolă. A elogiat omul Florea Dumitrescu ,,care a știut să-și sprijine semenii și a avut un deosebit respect pentru dascăli”.

Nepoata scriitorului, Speranța Dumitrescu, a dat citire mesajului doamnei Ileana Hogea-Velișcu, vicepreședinte al Asociației Române de Prietenie cu China, care din motive obiective nu a putut ajunge la Alexandria.

Printre cei care au mai luat cuvântul s-au numărat: Gheorghe Ierini, Ilie Gongone, Emil Calotă și Viorel Păuleanu.

Imagini de la eveniment:

 

Statistici Web


14
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics