1 decembrie 1918 – Marea Unire a românilor

Publicat: 26 noiembrie 2021

Zi specială la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman. A fost sărbătorită Ziua Națională a României. Au participat elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria, coordonați de învățătoarea Aurelia Nedeluș. Copiii au fost îmbrăcați în costume populare românești și au purtat în mâini steaguri tricolore. Ei au venit pregătiți la bibliotecă, au cântat, au spus poezii și au jucat hora unirii împreună cu învațatoarea lor. Pe langă expoziția de desene tematice dedicate Marii Uniri, expuse la sala de lectura, elevii au confecționat și ecusoane pe care le-au împărțit celor prezenti. Momentul artistic s-a defașurat sub genericul “ Mândri că suntem români”. Pentru efortul lor elevii au fost recompensați cu diplome din partea bibliotecii județene.
Cei mici au asistat și la o scurtă lectie de istorie, prezentată pe înțelesul lor de Magdalena Pană, profesoară de istorie la Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria.
Cu acest prilej a fost vernisată și expoziția ,,Marea și Mica Unire” ce cuprinde medalii și plachete omagiale aprținănd colecționarului Teodor Săceanu.

Imagini de la eveniment