Anunt de eveniment „145 de ani de istorie si activitate umanitara a Crucii Rosii Teleorman”

Publicat: 1 iulie 2021

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește , pe 4 iulie , 145 de ani de istorie și activitate umanitară . În aproape un secol și jumătate , Crucea Roșie Română a adus alinare și a oferit oamenilor servicii vitale în momentele cele mai dificile : primul și al doilea Război Mondial , în timpul epidemiilor de malarie , holeră , tifos și tuberculoză , în timpul foametei , a inundațiilor , a cutremurelor , a frigului extrem sau a pandemiei  COVID-19. An de an , fiecare generație de voluntari s-a adaptat provocărilor și nevoilor cărora a trebuit să le facă față țara noastră.

În aceste vremuri dificile , Crucea Roșie Română a arătat că în România, ca peste tot în lume puterea umanității este de neoprit.

Pentru a marca acest moment istoric, Biblioteca Județeană ”Marin Preda” va găzdui în data de 2 iulie 2021, ora 10:00 , la sala de lectură , un eveniment aniversar. Vor participa voluntari , reprezentanți, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Teleorman.

Evenimentul va începe cu prezentarea cărții ”Amintiri de la Solferino” de Henry Dunant,va continua cu  dezbateri pe această temă  și se va încheia cu donația cărții.