Anunt de eveniment „Bătălia cărţilor”

Publicat: 9 decembrie 2021

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman organizează finala județeană a concursului de lectură “Bătălia cărților”, pentru categoria “Adolescenți” în data de 10 decembrie a.c., ora 10.00, iar pentru categoria “Copii” în data de 17 decembrie a.c., la aceeași oră.

Și ediția de anul acesta se va desfășura în același format ca cea de anul trecut, respectiv online, finaliștii urmând să se conecteze pe platforma Google Meet.

Aceștia au avut la dispoziție șase luni în care să citească cele zece titluri cuprinse în concurs: Socrate în blugi de Laurențiu Staicu, Învățare de Tara Westover, Un an fără tine de Nina de Pass, Povestea mea de Michelle Obama, În umbra pașilor tăi  de Vitali Cipileagă, Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia, În Brooklyn crește un copac de Betty Smith, Aleea cu licurici de Kristin Hannah, Măsura timpului de Mitch Albom,  Istoria albinelor de Maja Lunde – “Adolescenții”; Am scris noaptea în jurnal de Veera Hiranandani, Copacul dorințelor de Katherine Applegate, Descântec pentru lună de Scott O’Dell, Ethan, cel care am fost de Ali Standish, Păsările dintr-o bună zi de Sally J. Pla, Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall, Scrisori din far de Emma Carroll, Un fiu de Alejandro Palomas, Universul știe de Erin Entrada Kelly și Vântul din lună de Erik Linklater – “Copiii”.

În urma dezbaterilor finale care vor avea loc vor fi aleși “Cititorii anului” pentru fiecare categorie, se vor acorda premii pentru “Cea mai bună fișă de lectură”, iar în urma punctajelor acordate de finaliști va fi stabilită “Cartea anului”.

Nu ne rămâne decât să urăm SUCCES tuturor finaliștilor!