Anunt de eveniment „O viață de om într-o viziune economică”

Publicat: 10 februarie 2020

Vineri, 14 februarie 2020, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Marin Preda” Teleorman va avea loc lansarea volumului ,,O viață de om într-o viziune economică” al teleormăneanului Florea Dumitrescu, fost ministru de finanțe al României timp de 9 ani și jumătate, ambasador al țării noastre în China și guvernator al Băncii Naționale a României.

Doctorul economist  Florea Dumitrescu s-a născut în  anul 1927, în comuna Gârdești (acum Necșești). După terminarea liceului economic ( urmat doi ani la Roșiorii de Vede și doi ani la Turnu Măgurele), a absolvit Academia de Studii Economice București. A avansat rapid în carieră: în 1969, la vârsta de 42 de ani, conducea Ministerul Finanțelor Publice,  din 1978 până în 1983 inclusiv a fost ambasador al României în China, iar din 1984 până în 1989 a fost Guvernatorul Băncii Naționale a României. Aproape 15 ani a reușit să mențină echilibrul finanțelor publice, iar timp de 5 ani, în calitate de ambasador în China a reușit să dezvolte relații bilaterale româno-chineze.

Ani de-a rândul domnul Florea Dumitrescu a deținut președenția Asociației de Prietenie România –China. A fost membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. Teleormăneanul nostru a semnat acordul de aderare al României cu FMI. De numele său sunt legate mai multe investiții din județul nostru printre care:  construcția Întreprinderii de Rulmenți Alexandria, extinderea fabricilor din cadrul Combinatului Chimic Turnu Măgurele, a Fabricii de Țevi Sudate Zimnicea, a unor fabrici din Roșiori de Vede, a multor obiective din sistemul agricol de stat și cooperatist.

În prefata cărții, doamna Ileana (Yang Ling) Hogea Velișcu menționează: Demnitar al Statului român, activ și creativ, prin inteligența sa vie, domnul Florea Dumitrescu s-a dovedit a fi de-a lungul carierei sale o conștiință civică națională, egal cu sine, neclintit în loialitatea față de țara noastră și de poporul român, fin diplomat în relațiile internaționale, expert în politicile și strategiile economice mondiale, cu reflexe benefice pentru România.

Cartea va fi prezentată de scriitorul Gheorghe Olteanu și economistul Paul Șchiopu.

La eveniment participă nepotul scriitorului, domnul Gheorghiță Dumitrescu.

Statistici Web


40
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics