Anunt de evenimente „ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR”

Publicat: 2 iunie 2021

Ziua Mondială  a  Mediului Înconjurător este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, în fiecare an, pentru a face un apel de conştientizare a importanței respectării mediului înconjurător. Anul acesta, tema este  „Restaurarea Ecosistemelor”.

Ecosistemele sunt rețeaua vieții pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii , interacțiunile dintre ele și împrejurimile lor într-un loc dat. Ele există la toate scările, de la o bucățică de pământ la întreaga planetă și includ păduri, râuri, zone umede şi pajiști .

Ecosistemele ne oferă beneficii de neprețuit.  Acestea includ un climat stabil și aer curat ,aprovizionare cu apă, alimente și materiale de toate tipurile dar și protecție împotriva dezastrelor și a bolilor.  Ecosistemele naturale sunt importante pentru sănătatea noastră fizică și mentală dar și pentru identitatea noastră , ele găzduiesc animale sălbatice prețioase.

Pentru a marca acest eveniment , elevii de la grupa pregătitoare  C  a Şcolii Gimnaziale  Ştefan cel Mare din Alexandria  îndrumaţi de prof. Achim Paula vor susţine  activitatea cu tema ,,Importanţa ecosistemelor în viaţa omului”.

Evenimentul va avea loc  la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene ,,Marin Preda” din Alexandria , joi 03.06.2021, începând cu orele 1000.

Statistici Web


28
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics