Bătălia cărților – finala județeană 2023

Publicat: 17 noiembrie 2023

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a organizat în data de 16 noiembrie 2023 finala județeană a concursului de lectură Bătălia cărților.

La categoria Copii, cei nouăsprezece finaliști au fost: de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul Alexandria – Bobe Carmen Maria, Petrică Bianca Alexandra, Sîrbu Eva Maria, Cațan Maria Valeria, Coconu Livia Ioana, Decianu Irina; de la Școala Gimnazială Orbeasca de Jos – Drăghici Lavinia Ionela, Constantina Delia Maria, Iscru Miruna Oana Florentina; de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Roșiori de Vede – Niculescu Cristian Alexandru, Boia Cătălina Maria; de la Școala Gimnazială Zaharia Stancu Roșiori de Vede – Vencu Maria Gabriela, Teacă Irina Teodora, Lungu Florentina; de la Școala Gimnazială nr.1 Dobrotești – Zlatea Andreea Nicoleta, Țigliș Ana Maria Irina, Stoica Briana Ileana, Neguț Elena Mihaela, Zamfirea Mădălina Florentina.

Cartea cea mai apreciată de către finaliștii acestei categorii, care a întrunit cel mai mare punctaj (87 puncte) și a fost aleasă Cartea anului a fost Copacul dorințelor de Mihai Mănescu.

Alături de finaliști a fost juriul format din: Gabriela Marin – profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic Al. D. Ghica Alexandria, Felicia Aliu – profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria și Mariana Pavel – profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria.

În urma dezbaterii Convinge-mă să citesc!, juriul a avut dificila misiune de a alege Cititorul anului la această categorie, respectiv eleva Lungu Florentina de la Școala Gimnazială Zaharia Stancu Roșiori de Vede, precum și Cea mai bună fișă de lectură, aparținând elevei Petrică Bianca Alexandra de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul Alexandria.

La categoria Adolescenți, finaliști au fost: Cristea Luminița Rebeca și Medințu Andreea – Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria, Grigoriță Maria Elena și Păun Maria Teodora – Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat Alexandria, Iriș Marius Andrei – Liceul Teoretic Al. D. Ghica Alexandria, Botea Ana Maria Alexandra și Tutunaru Bianca Cătălina – Colegiul Național Anastasescu Roșiori de Vede, Macacin Alexandra Mihaela – Școala Gimnazială Al. Depărățeanu Roșiori de Vede și Stoica Mădălina Gabriela – Școala Gimnazială M. Eminescu Roșiori de Vede.

Cartea cea mai apreciată de către finaliștii acestei categorii, care a întrunit cel mai mare punctaj (41 puncte) și a fost aleasă Cartea anului a fost Panglica roșie de Lucy Adlington.

Juriul care a desemnat Cititorul anului și Cea mai bună fișă de lectură la această categorie a fost alcătuit din: Lazăr Florentina – profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Mihai Viteazul Alexandria, Manuela Carabașu – profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială M. Eminescu Alexandria și Gina Groseanu – profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială M. Eminescu Alexandria.

Cititorul anului la categoria Adolescenți a fost aleasă eleva Păun Maria Teodora de la Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat Alexandria, iar premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură a revenit elevei Macacin Alexandra Mihaela de la Școala Gimnazială Al. Depărățeanu Roșiori de Vede.

Toți finaliștii la etapa județeană a concursului de lectură Bătălia cărților au fost răsplătiți cu diplome și premii în cărți.

Felicitări tuturor!