Bibliocenaclul „Marin Preda” – Prima ediție

Publicat: 28 ianuarie 2022

 

Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” a organizat joi,

27 ianuarie 2022, începând cu ora 11, prima ediție a  Bibliocenaclului „Marin Preda”.

Doamna manager Valentina Pașa, în cuvântul de deschidere a menționat că proiectul se va desfășura în anul 2022 sub semnul Centenarului „Marin Preda” și constă în organizarea unui cenaclu literar – artistic. A adăugat că prima ediție a bibliocenaclului se desfășoară la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda” avându-se în vedere încheierea de Protocoale de parteneriat cu diverse instituții (biblioteci, școli, primării) în vederea stabilirii și altor locații din județul Teleorman și din țară.

Bibliotecara Geanina Burcea a prezentat scopul și obiectivele proiectului.

În continuare a luat cuvântul criticul literar Ana Dobre care a prezentat un material despre scriitorul Marin Preda. Domnia sa a ținut să menționeze că Marin Preda este cel care a scos Teleormanul din anonimat prin  opera sa care este încă de actualitate.

Poetul teleormănean Florea Burtan a împărtășit din amintirile legate de întâlnirea sa cu Marin Preda și a prezentat revista ,,Caligraf”.

Cea de-a doua parte a bibliocenaclului a fost dedicată tinerelor talente.

S-a vernisat expoziția  de grafică și pictură semnată de Croitoru Erika (elevă la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria).

Au susținut creații literare elevii: Păun Maria Teodora (elevă la Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, îndrumată de doamna profesor Anca Vasile); Duță Daria; Stemate Cătălin și Chircu Eduard (elevi la Liceul Teoretic „Al. D. Ghica” Alexandria, profesor coordonator doamna  Mirela Mircea).

Elevul Eduard Chircu a susținut în finalul activității un moment muzical.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat: poeta Elena Bîrchi; poeta Daniela Harabagiu; elevi de la Colegiul Național ,,Mircea Scarlat” Alexandria; elevi de la Liceul Teoretic ,,Al. D. Ghica” Alexandria, bibliotecari și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.