Călător prin alte timpuri – Autor George Băicoianu

Publicat: 16 noiembrie 2023

Marți, 14 noiembrie 2023, începând cu ora 11, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman s-a lansat volumul Călător prin alte timpuri, autor George Băicoianu, în prezența unui public format din scriitori, colaboratori fideli ai bibliotecii, elevi și cadre didactice.

Activitatea a fost deschisă și moderată de Valentina Pașa, managerul bibliotecii județene.

Pornind de la lumea arhaică din poezia lui George Băicoianu, managerul bibliotecii a prezentat un material realizat de Felicia Aliu, profesor de limba și literatura română.

În cuvântul său, Cristian Gabriel Moraru, critic și istoric literar, a subliniat faptul că poeții fac parte din acel popor de nemuritori care, încă de la facerea lumii, sublimează adevărurile identificate în lunga aventură a cunoașterii de sine. Prin ei și prin poezia lor, ne racordăm la tot ceea ce are natura umană mai autentic și mai bun în ea…

Prezentă la eveniment, poeta Victoria Milescu a vorbit despre George Băicoianu ca fiind un poet matur, un poet format, sigur pe instrumentele sale de exprimare, poezia acestuia centrându-se pe o idee clară, susținută etic și estetic, cu inteligență, dezinvoltură și claritate, fiind în acest sens, departe de trendul actual, mizerabilist și minimalist al așa-zisei poezii postmoderniste.

La rândul său, poeta Paula Romanescu a vorbit, printre altele, despre “călătoria omului în timp”, de-a lungul vieții, referindu-se la timp atât la modul general, cât și la cel în care și-a făcut debutul în literatură.

Poetul George Băicoianu s-a exprimat direct, natural, fapt ce a introdus publicul în realitatea sa, făcându-l “complice” la propriile-i trăiri.

Autorul a oferit celor prezenți la eveniment volumul cu autograf pentru a-i cunoaște mai bine creația sa literară.