Cei trei “C” – Creator, Carte, Cititor

Publicat: 8 iulie 2024

Fundația Romanian Business School și Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, vă invită marți 9 iulie, ora 12:00, la sala de lectură a bibliotecii, la lansarea proiectului Cei trei “C” – Creator, Carte, Cititor co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul se derulează în perioada iunie – noiembrie 2024.

Evenimentul va prilejui o întâlnire între echipa de implementare a proiectului, formatori, poeți, artiști implicați în proiect și publicul local.

Scopul proiectului Cei trei „C” – Creator, Carte, Cititor este crearea și promovarea unei bune practici, model de acțiuni integrate în orașele Giurgiu, Alexandria, Slatina și zonele limitrofe, care au în centru capacitatea bibliotecilor de promovare a lecturii și creației literare în comunitate.

În cadrul proiectului vor fi organizate: ateliere de creație pentru tineri cu vârsta între 15 și 35 de ani, ateliere de marketing cultural pentru scriitori, evenimente literare de tip cafenea literară și un spectacol participativ de lectură publică din creații proprii, rostire poetică și muzică originală compusă pe texte poetice clasice și contemporane.

Proiectul va genera produse culturale de calitate, o carte digitală, un album printat în care vor fi promovați tinerii participanți în proiect, 15 bloguri de promovare a creațiilor tinerilor poeți locali și un material video cu spectacolul de muzică și poezie programat la finalul proiectului.

Detalii despre participarea la evenimente și despre modalitatea de înscriere la atelierele de creație pot fi solicitate la adresa de e-mail: romanian.business.school@gmail.com sau la mobil 0720529645.