Expirat – film documentar la bibliotecă

Publicat: 20 iunie 2024

Marți, 18 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a avut loc proiecția filmului documentar Expirat, în cadrul proiectului Documentare la bibliotecă – educație media prin film documentar.

Scopul proiectului a fost acela de a introduce filmul documentar la bibliotecă și de a-l folosi ca instrument media de dezbatere pe teme ce privesc drepturile omului, incluziunea, diversitatea și toleranța, diverse aspecte ale societății contemporane.

Proiecția de film a fost precedată de o expunere, în cadrul căreia au fost prezentate noțiunea și tipurile de film documentar, principalele caracteristici ale fiecărui tip de film documentar, noțiuni ce au stat la baza discuției din finalul evenimentului.

Filmul ales – Expirat – a adus în atenția participanților una dintre problemele cu care se confruntă umanitatea, respectiv risipa de alimente, temă din ce în ce mai des mediatizată și pentru care realizatorul filmului – regizorul norvegian Kieran Kolle – propune deja soluții ce pot fi luate în considerare de către cei care vizionează pelicula.

Aducerea filmului documentar în atenția utilizatorilor de bibliotecă a avut rolul de a diversifica activitatea și oferta culturală a instituției.