Lansare de carte: Teo și portretele sale de Hector Martinez Sanz

Publicat: 20 decembrie 2022

Teo și portretele sale

de Hector Martinez Sanz

Joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 12, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a lansat albumul Teo și portretele sale de Hector Martinez Sanz.

Activitatea a fost deschisă de Valentina Pașa, managerul bibliotecii, care și-a exprimat bucuria de a avea alături pe pictorul Tudor Șerbănescu și pe distinșii săi invitați la un eveniment de talie internațională prin contribuția filosofului, poetului, romancierului, eseistului și publicistului Hector Martinez Sanz.

Moderatorul activității, bibliotecara Geanina Burcea, a prezentat publicului bogata activitate a scriitorului spaniol, precum și cuvântul de salut transmis de acesta prin care a mărturisit regretul de a nu fi prezent la eveniment.

După emoționantul moment al autorului, a luat cuvântul poeta Daniela Harabagiu. Domnia sa a vorbit despre tabăra internațională de pictură în aer liber de la Nenciulești, organizată de Tudor Șerbănescu, la care a participat cu plăcere, dar și despre expoziția

de portrete cuprinse în album.

În cuvântul său, domnul Șerbănescu a subliniat prietenia cu Hector Martinez Sanz, a povestit despre picturile sale și mai ales despre portretul intitulat Hector, Inorogul – punct de start al realizării albumului prezentat.

La eveniment au fost prezenți oameni de cultură din Teleorman, iubitori ai artei, bibliotecari și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.