Marin Preda. Răsfrângeri în actualitate, autor Stan V. Cristea

Publicat: 2 octombrie 2023

     Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman organizează marți, 3 octombrie 2023, începând cu ora 1100, la Sala de lectură, lansarea volumului „Marin Preda. Răsfrângeri în actualitate”, semnat Stan V. Cristea.

Autorul volumului (născut la 16 martie 1950 în comuna Sfințești, județul Teleorman) este licențiat al Universității din București – Facultatea de Istorie-Filosofie (1975-1980, specializarea Filosofie-Istorie) și absolvent de master în Managementul bunurilor culturale al Facultății de Istorie (1996-1998) în cadrul aceleiași universități.

Din anul 2006 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București – Critică, Eseistică și Istorie literară. A primit Premiul Revistei Caligraf” în anii: 2004, 2007, 2011, 2012, 2013, Premiul special al Filialei București – Critică, Eseistică și Istorie Literară a Uniunii Scriitorilor din România în anul 2016, iar Premiul Marin Preda”, acordat de Consiliul Județean Teleorman în An Centenar.

Stan V. Cristea a publicat mai multe volume de istorie literară, volume de versuri, monografii (în colaborare), volume de istorie culturală și a realizat câteva antologii literare.

Volumul apărut la Editura Aius va fi prezentat de Ana Dobre, critic literar și eseistă, Nicoleta Milea, poetă și critic literar și de Ștefan Mitroi, prozator și poet.

Activitatea va fi moderată de Valentina Pașa, managerul bibliotecii.

Biblioteca Județeană Marin Preda invită iubitorii de lectură să participe la un eveniment deosebit în peisajul cultural alexăndrean, prilej cu care se vor reîntâlni cu autori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.