Pentru ștrengari… mai mari, autor Elena Mărunțelu

Publicat: 15 septembrie 2023

Joi, 14 septembrie 2023, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a organizat evenimentul cultural de lansare a volumului de poezie pentru copii “Pentru ștrengari… mai mari”, autor Elena Mărunțelu, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Conțești.

Cartea a apărut în anul 2023 la Editura Armonii Culturale, iar ilustrațiile color au fost realizate de către elevii autoarei.

Evenimentul a avut loc la Sala de lectură și a fost moderat de Valentina Pașa, managerul bibliotecii.

A luat cuvântul scriitoarea Domnița Neaga, care a menționat că: “Cine crede că a scrie literatură pentru copii este un lucru simplu și la îndemâna oricui, se înșală. Pentru că nu e la îndemâna oricui să abordeze în opera sa un univers familiar copilului, dar cu încă multe necunoscute pentru el, spre a scoate în evitență acele elemente care să-i sporească astfel curiozitatea, să-i trezească interesul pentru explorarea lumii din jurul său. Și mai cred un lucru: nu poți scrie literatură pentru copii dacă nu ai descoperit sufletul copilului din tine.”

În cuvântul său, doamna inspector școlar general adjunct – Luminița Vilae a subliniat că încă de la începutul carierei sale, Elena Mărunțelu a demonstrat ambiția de a ieși cu tot ceea ce are mai bun și dorința de afirmare, lucru pe care îl vedem și astăzi.

Directorul Școlii Gimnaziale Conțești, domnul George Berceanu a vorbit despre Elena Mărunțelu ca om ce inspiră colegii, ca model pentru elevi, lasând la o parte seriozitatea, pentru a fi una cu ei.

În cadrul acestei întâlniri, autoarea ne-a mărturisit că: “Pasiunea pentru scris a început încă din liceu, iar primul manuscris l-am început de când am devenit dascăl. Sunt bucuroasă că am găsit curajul de a scoate manuscrisul din sertar și a-l trimite la tipar.”

Au fost alături de autoare, într-un număr foarte mare, cadre didactice, colegi, prieteni apropiați, elevi de la Școala Gimnazială Conțești și Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alexandria, însoțiți de doamna profesoară Manuela Carabașu, precum și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

A fost o întâlnire minunată, în care cei prezenți s-au simțit copii mari și mici, o zi care a adus tuturor bucuria copilăriei și a lecturii, deopotrivă!