Pregătiți pentru era digitală?

Publicat: 16 noiembrie 2020

Sub acest generic s-a desfășurat, în zilele de 12 și 13 noiembrie a.c., un workshop organizat de Centrul Europe Direct Vâlcea din cadrul bibliotecii județene vâlcene, cu care Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a încheiat, în urmă cu trei ani, un parteneriat.

Întâlnirea virtuală, la care au participat bibliotecari din bibliotecile județene Teleorman, Călărași și Giurgiu, a fost un bun prilej ca aceștia să se familiarizeze cu platformele online utile pentru activitatea de bibliotecă.

Contextul actual a dus la crearea și organizarea evenimentelor culturale din biblioteci în mediul online, iar cunoașterea platformelor care să faciliteze acest lucru a devenit, din ce în ce mai mult, o necesitate.

Astfel, pe parcursul celor 2 zile, bibliotecarii au făcut cunoștință cu aplicația Eventbrite – care permite crearea și gestionarea evenimentelor, dar și cu Google Forms – necesar realizării chestionarelor de feedback la finalul unui eveniment.

Gazdă și trainer în același timp a fost doamna profesoară de informatică Miana Arișanu de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, care nu doar că a furnizat o “lecție” aplicată, ci a și răspuns tuturor întrebărilor apărute pe parcursul atelierului.

De la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman au participat la evenimentul online bibliotecarele Badea Livia, Iconaru Elena, Daniela Onel, Diana Popescu, Geanina Băețica, Nicoleta Alexe și Valentina Pașa.

Video