Vremea schimbării. Antologie aniversară Marin Preda. Coordonator: Lia Nenciu

Publicat: 13 decembrie 2022

Vineri, 9 decembrie 2022, începând cu ora 11, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a lansat volumul Vremea schimbării, antologie aniversară Marin Preda coordonată de Lia Nenciu.

În cuvântul de deschidere, managerul instituției, Valentina Pașa, a menționat că biblioteca lansează a doua antologie a editurii Liane Books și este o bucurie să se reunească, atât în carte cât și la bibliotecă, scriitori care aduc un omagiu patronului spiritual ai instituției, scriitorul Marin Preda.

La eveniment au fost prezenți autorii: Emilia Stroe; Domnița Neaga; Rahela Barcan; Victor Albu; George Băicoianu; Iancu Bâță; Liviu Nanu; Ion Bunescu și Lia Nenciu, jumătate din cei cuprinși în antologie.

Moderatorul activității, bibliotecar Geanina Burcea, a prezentat: expoziția cu cărțile editurii Liane Books, expoziția de grafică semnată Mihai Cătrună, pictorul care a realizat portretele autorilor prezenți în antologie și pe fiecare participant la acest proiect.

Intervențiile acestora au fost emoționante și au cuprins referiri la textele din antologie, fragmente din cărți publicate sau în curs de publicare, creații de mare originalitate și spiritualitate, toate scoțând la iveală, mai grav sau cu simțul umorului, o societate care își neglijează valorile.

Lia Nenciu a mulțumit tuturor participanților la acest proiect și a menționat că și-a dat silința să realizeze un act de cultură demn de statura literară a lui Marin Preda și să pună la dispoziția celor interesați o carte de factură literară care să satisfacă toate gusturile consumatorilor de literatură.