Ziua Drapelului Național

Publicat: 25 iunie 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii Asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul Împrumut pentru copii și expoziții tematice.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, sunt aceleași de la Revoluția Română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.

Această zi este marcată prin organizarea unor programe și manifestări culturale, cu caracter educativ, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.

Expozițiile organizate cu acest prilej vor rămâne deschise până la data de 28 iunie 2024.