Primul Punct de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman s-a deschis la Peretu

Publicat: 12 octombrie 2021

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informare ale cetăţenilor judeţului Teleorman, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman şi-a propus să creeze o reţea puternică de puncte de informare ED Teleorman în zone importante din judeţul nostru.

Astfel, astăzi, 12 octombrie 2021, la Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, a avut loc deschiderea primului Punct de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Peretu şi în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, coordonator Florica Neguţ – bibliotecar.

Dezvelirea plăcuţei de identificare a Punctului de informare europeană ED Teleorman a fost făcută de primarul comunei Peretu, domnul Mihai Soreaţă, care şi-a exprimat bucuria deschiderii unui astfel de punct european în comuna sa şi disponibilitatea unei colaborări strânse cu echipa ED Teleorman.

La eveniment au participat şi alţi reprezentanţi ai Administraţiei publice locale, dar şi elevi, cadre didactice şi bibliotecari din bibliotecile publice din judeţul Teleorman, inclusiv de la Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, reprezentată de managerul interimar Valentina Paşa şi de bibliotecara Nicoleta Alexe.

Momentul inaugural a fost urmat de „Lecţia de informare europeană”, o dezbatere pe tema Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, dar şi a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2021: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, precum şi activitatea instituţiilor europene şi a Centrului ED Teleorman.

Copii, tineri şi adulţi au aflat că vocea lor poate fi auzită, că părerea lor contează, cei prezenţi fiind încurajaţi să acceseze platforma CoFE şi să-şi încarce ideile sau evenimentele.

Viitorul este în mâinile noastre! Haideţi să-l construim împreună!

Imagini de la eveniment