Anunt Eveniment „CinEd Un sâmbure de îndoială”

Publicat: 14 februarie 2017

Joi, 16 februarie 2017, la ora 1300 va avea loc o nouă proiecție de film în cadrul proiectului de educație cinematografică CinEd – European Cinema Education for Youth. Acest proiect european se află în al doilea an de funcționare,celor șapte țări inițiatoare (Franța, Portugalia, Spania, Italia, România, Bulgaria și Cehia) adăugându-li-se  anul acesta un nou partener – Finlanda. Filmul ales este intitulat Un sâmbure de îndoială (Uma pedra no bolso) – Portugalia, 1987 –  în regia lui Joaquim Pinto.

Miguel, un băiat de 12 ani, este pedepsit pentru că nu a obținut rezultate bune la școală: trebuie să rămână la pensiunea mătușii sale pe durata întregii vacanțe. După câteva zile de plictiseală, începe să se împrietenească cu ceilalți locuitori și vizitatori regulați ai pensiunii, precum servitoarea Louisa sau Joao, pescarul. Dar sosirea doctorului Fernando tulbură viața liniștită a locului și îl face pe Miguel să-și schimbe perspectiva asupra lucrurilor.

La proiecție vor participa elevii clasei a VII-a C de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, însoțiți de doamna profesoară Lăduncă Roxana și doamna bibliotecar Țiței Mariana.

Programul va continua pe  parcursul  anului școlar 2016 – 2017 cu alte noi filme.

Afis:

afiș-Un-sâmbure-de-îndoială