Bătălia cărților – ediția 2023

Publicat: 3 mai 2023

Bătălia cărților

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman organizează, în perioada 2 mai – 29 septembrie 2023, concursul de lectură pentru copii (11-13 ani) și adolescenţi (14-18 ani) Bătălia cărților.

Înscrierea se face la sediul instituției, la secțiile Împrumut documente pentru copii și Împrumut documente pentru tineri și adulți, pe toată durata de desfăşurare a concursului.

Condiţii de participare: contractul de împrumut la bibliotecă este obligatoriu, participanții având posibilitatea să citească cele 10 titluri incluse în concurs până la data de 29 septembrie 2023.

În momentul înscrierii la concurs se va primi un Carnet de lectură, în care va acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim) și o Fişă de lectură în care își va nota impresiile despre cartea citită.

Finala concursului va avea loc în luna noiembrie.

Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment.

Aceștia vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica scenariul Bătăliei cărţilor, modul în care vor trebui să-şi susţină cărţile preferate şi probele la care vor fi supuşi.

Finala va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată; un concurs pe marginea cărţilor citite; jurizarea şi festivitatea de premiere.

În cadrul dezbaterii nu vor fi utilizate prezentări powerpoint sau alte materiale ajutătoare.

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului, iar cartea care va obţine cel mai mare punctaj din partea finaliștilor va deveni Cartea anului. Totodată, va fi premiată și Cea mai bună fișă de lectură.