Bibliotecile publice teleormănene participante la Conferința „Părinți reali pentru copii digitali”

Publicat: 20 iunie 2017

Vineri, 16 iunie 2017, la Biblioteca Națională a României a avut loc Conferința „Părinți reali pentru copii digitali”. Aceasta a fost organizată de Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, la inițiativa unui consorțiu de organizații din Italia, Marea Britanie și România, sub coordonarea Asociației Mira Media (Olanda) și în parteneriat cu Salvați Copiii România și Rețeaua de Biblioteci EduCaB România.

Bibliotecile publice teleormănene care s-au implicat inițial în proiectul Digital parents – ateliere digitale pentru părinți sunt: Biblioteca municipală Gala Galaction Roșiorii de Vede și Biblioteca comunală Liliana Grădinaru Peretu. Începând cu luna februarie a  anului în curs la sediul acestora a avut loc o serie de ateliere pentru părinți cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă mai bine care sunt oportunitățile, dar și riscurile la care sunt expuși copiii prin folosirea internetului.

Se știe că sistemele educaționale formale și informale din România au de înfruntat o problemă dificilă, generată de dezvoltarea accentuată a tehnologiei informației (TI): decalajele de competențe între părinți și copii în navigarea în spațiul virtual. Părinții care au pierdut startul în domeniul TI întâmpină dificultăți în a-și îndeplini misiunea parentală față de copiii lor pe care nu-i mai pot asista eficient atunci când aceștia hoinăresc în spațiul digital. Întrebarea care se pune este dacă acești părinți pot fi ajutați să își reintre în rolul parental și în raport cu această activitate a minorilor internauți.

Teleormanul a fost bine reprezentat și de data aceasta, la conferință participând bibliotecari din mai multe biblioteci publice: Marinela Rușanu și Daniela Argeșeanu  – Biblioteca Municipală Gala Galaction Roșiorii de Vede, Florica Neguț – Biblioteca Comunală Liliana Grădinaru Peretu, Mirela Ganea – Biblioteca Comunală Plosca, Georgeta Robu – Biblioteca Comunală Măldăeni, Mirela Melintescu – Biblioteca Comunală Troianu, Tatiana Gemălescu – Biblioteca Comunală Tătărăștii de Jos dar și profesori.

Imagini de la eveniment: