Bucurie de Crăciun

Publicat: 27 decembrie 2022

În preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, s-au desfășurat diverse activități menite să bucure sufletul participanților și să contureze o atmosferă de sărbătoare.

Luni, 19 decembrie, elevi de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alexandria au prezentat o expoziție de lucrări plastice realizate în cadrul concursului Vine, vine Mos Crăciun desfășurat în parteneriat cu biblioteca, coordonați de prof. Manuela Carabașu și prof. învățământ primar Ana Maria Tunaru.

Elevi de la aceeași școală, coordonați de doamnele învățătoare Mihaela Nicolescu și Mihaela Ciofalcă au susținut un moment artistic compus din poezii, scenetă și colinde.

Marți, elevi de la Școala Gimnazială nr.7 Alexandria, sub îndrumarea doamnei învățătoare Alina Buzatu, au realizat la bibliotecă desene și felicitări, au recitat poezii și au cântat colinde.

Elevi de la Colegiul Național Al. I Cuza Alexandria, în cadrul proiectului județean educațional Cenaclul literar Cogito, desfășurat în parteneriat cu biblioteca, au organizat o primă întâlnire, unde s-a discutat despre: datinile românești de iarnă, mersul cu steaua, colindul, mersul cu capra, plugușorul, sorcova și s-au citit creații proprii.

Scopul proiectului, coordonat de doamna profesoară Tatiana Murgă, este să formeze elevului, progresiv, o cultură comunicațională și literară, să interacționeze cu semenii, să-și exprime sentimente, opinii și să devină sensibil la frumosul naturii, al omului.

Miercuri, preșcolari de la Grădinița Poroschia, coordonați de doamnele educatoare Camelia Vâlcan și Monica Vlad au amintit printr-un emoționant moment artistic de bucuria Crăciunului și întâmpinarea Anului Nou.

Vineri, trupa Grana, sub îndrumarea doamnei Ramona Beiu, a colindat prin dans bibliotecarii și utilizatorii serviciilor de bibliotecă.

Școala Gimnazială Mihai Viteazul Alexandria a decorat spațiul bibliotecii cu o expoziție dedicată Sărbătorilor de iarnă.

Bibliotecarii au primit cu drag colidătorii și i-au îndrumat spre cărți cu informații despre datini și obiceiuri specifice Sărbătorilor de iarnă, spre noutăți editoriale, spre noi activități la care pot participa în anul viitor, dar și spre bradul frumos împodobit unde au găsit surprize dulci.