Cuvântul care mă însoțește

Publicat: 16 mai 2018

La sala de lectură a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman s-au lansat, în data de 14 mai 2018, începând cu ora 1800, volumele semnate de domnul Iulian Gamentz, alexăndrean de origine, plecat în Canada din 1995: 40 de zile (2013) și Cuvântul care mă însoțește (2018).

Evenimentul face parte din Turneul de carte Loc lângă tine, loc fără tine, început, așadar, la Alexandria și continuat la Iași (15 mai), Cluj-Napoca (16 mai), Sibiu (17 mai) și București (18 mai).

După un cuvânt de bun venit din partea managerului Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman și de mulțumire că a ales să-și înceapă periplul cultural în orașul natal, prezentarea lui Iulian Gamentz a fost făcută de domnul Claudiu Săftoiu, organizatorul turneului de lansare și moderatorul evenimentelor din cadrul acestuia.

Doamna Ana Dobre, cunoscut critic literar, a făcut o cronică a celor două cărți cu care Iulian Gamentz a venit în fața alexăndrenilor, stârnindu-le interesul celor prezenți.

Alături de autor au fost soția – Daiana Gamentz și tatăl – Marin Gamentz, fost profesor de limba și literatura română și director al Școlii gimnaziale Ștefan cel Mare din Alexandria.

Totodată, Iulian Gamentz a avut ocazia să se reîntâlnească cu vechi prieteni și foști profesori, din partea cărora s-a bucurat de o primire călduroasă, dar și de aprecieri față de realizările personale și profesionale, între care un loc deosebit îl ocupă, în ultimii ani, activitatea literară.

Imagini de la eveniment: