Donație de carte către Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman

Publicat: 17 august 2021

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a primit, în baza cererii formulate cărte Serviciul Dezvoltarea Colecțiilor, Compartimentul Rezerva Națională de Publicații din cadrul Bibliotecii Naționale a României, un fond de carte care cuprinde 2.420 de volume  în valoarea totală de 45. 000 de lei.  Donația cuprinde volume de literatură, istorie, medicină, geografie, lingvistică, matematică, științele naturii, artă, religie etc., elaborate preponderent de autori români, dar și străini. Acestea se adresează utilizatorilor de toate vârstele și răspund multor preferințe ale celor care sunt pasionați de lectură și cercetare

Dintre publicațiile primite, 1.092 vor fi prelucrate și introduse în patrimoniul Bibliotecii Județeană „Marin Preda” Teleorman astfel:  629 de volume pentru Sala de Lectura, 355 pentru secția de Împrumut Tineri și Adulți și 108 volume pentru Secția Împrumut pentru copii. Un număr de 1.328 de volume vor fi distribuite bibliotecilor comunale din județ.

Acest demers contribuie la dezvoltarea colecțiilor și face parte din preocuparea permanentă a Bibliotecii Naționale a României și a bibliotecilor publice de a pune la dispoziția utilizatorilor apariții editoriale recente sau reeditări ale unor lucrări deja publicate.

Imagini de la eveniment

Statistici Web


40
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics