Donație de carte

Publicat: 7 septembrie 2020

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman a primit o donație de 4.815 unități de bibliotecă, în valoare de 38.099,21 lei, din partea Asociației ,,Tineri pentru Europa de Mâine”.

Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine” este o organizație nonguvernamentală activă în domeniile educație și tineret, creată de tineri pentru tineri, cu scopul sprijinirii dezvoltării personale și profesionale a copiilor și tinerilor, indiferent de mediul social din care provin.

Misiunea asociației este promovarea valorilor precum respectul pentru drepturile omului, lupta împotriva sărăciei și a excluziunii sociale, promovarea cetățeniei europene active, a educației non formale și a voluntariatului.

Echipa este formată din oameni cu experiență în scrierea și coordonarea proiectelor cu finanțare și în dezvoltarea programelor de formare destinate tinerilor  ajutați de voluntari entuziaști, mânați de dorința de a-și ajuta semenii mai puțin norocoși și este reprezentată de domnul președinte Cătălin Vlăduț Andreescu.

Cărțile reprezintă o sponsorizare a S.C. Corint Logistic S.R.L. către Asociația ,,Tineri pentru Europa de Mâine”, pentru dotarea unor biblioteci publice din județele Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Prahova, Ialomița, Călărași și Giurgiu.

O mare parte din volumele primite de Biblioteca Județeană „Marin Preda”, între care se regăsesc titluri din literatura română și cea universală contemporană, dar și manuale și auxiliare școlare, va fi distribuită în perioada imediat următoare bibliotecilor publice din județ.

Imagini de la eveniment: