Dublă lansare de carte

Publicat: 6 iunie 2022

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman lansează marți, 7 iunie 2022, ora 14, la Sala de lectură, volumele  de versuri Gânduri așezate în rânduri și Cu pașii prin destin, autor Ramona Beiu.

Autoarea a cochetat întotdeauna cu scrisul, dar acum a considerat că este timpul să dăruiască, semenilor săi, gânduri, trăiri și experiențe prin poezie.

Volumele au apărut la Editura Contraste culturale, în 2022 și abordează o tematică diversă și complexă precum viața. Cu pașii prin destin este al doilea volum de poezii al Ramonei Beiu, după volumul de debut Gânduri așezate în rânduri.

Jose Ramon, fiul autoarei, a realizat coperta primului volum, iar profesor Mihaela Raluca Mocanu, coperta volumului Cu pașii prin destin.

,,Incitantă și plină de imaginație reprezentativă pentru firea ei dezinvoltă, senină și luminoasă, manifestă o totală încredere în cuvântul la care își raportează amănunțit toate gândurile, toate simțirile, toate trăirile. Entuziasmul începutului îl sincronizează cu dorința nestăvilită a ieșirii în lume, punându-și la vedere: pasiunea, dorul, orbirea, singurătatea, visul, fricile, sufletul, iubirea pătimașă, îndoielile și căutările…” scrie poeta Nicoleta Milea în prefața volumului Cu pașii prin destin.

De profesie actor, membru al Ligii Scriitorilor din România, teleormăneanca este cunoscută ca fondator  și coordonator al Trupei de dans GRANA. ,,Aceste minuni sunt copii mei”, spune cu dragoste Ramona despre micii dansatori care nu vor lipsi de la eveniment.