Florea Burtan-un nou succces literar: Premiul Uniunii Scriitorilor (FilialaBucurești Proză)

Publicat: 19 ianuarie 2021

În urmă cu trei ani, poetul şi jurnalistul Florea Burtan (redactor-şef al Revistei de cultură Caligraf) a obținut Premiul Uniunii Scriitorilor din România (Filiala Bucureşti Poezie) pentru volumul de versuri Tren printre zodii (2017).

Pe data de 15 ianuarie 2021, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale, au fost decernate premiile literare pentru anul 2019, Florea Burtan obținând Premiul Uniunii Scriitorilor (Filiala Bucureşti Proză) și Diploma de Excelență pentru măiestrie stilistică, pentru cartea de proză scurtă Răni călătoare, Editura Neuma 2019.

Despre volumul premiat, scriitorul Horia Gârbea consemna: „Răni călătoare este o carte frumoasă şi la propriu şi la figurat care conţine 15 proze scurte. Textele sunt în afinitate cu poezia sa excelent versificată. Florea Burtan are nostalgia „satului de ţărână” (titlul unei povestiri mai lungi şi mai elaborate), a câmpiei în care – la el – timpul îşi recâştigă răbdarea nesfârşită cu oamenii.

Toate povestirile lui emană o căldură specială, o bunătate luminoasă şi o împăcare cu lumea, fiind prin acestea subtile şi rafinate. Cu volumul Răni călătoare Florea Burtan îşi alocă un culoar foarte original şi îşi câştigă un loc semnificativ în proza contemporană, alături de cei mai abili şi talentaţi practicaţi ai genului.”

Statistici Web


14
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics