Lansare de carte „Funia roșie”

Publicat: 10 octombrie 2016

Miercuri, 5 octombrie 2016, ora 15.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene  “Marin Preda” a avut loc lansarea cărții cu titlu Funia roșie, autor Leonard I.  Voicu – poet și prozator, membru al Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români (A.C.S.R.), vicepreşedinte al Cenaclului Literar Mihail Eminescu şi membru în Consiliul director al Asociaţiei Culturale România (A.C.R.) – din Montreal.

Autorul s-a născut la 6 ianuarie 1962, a absolvit Liceul Agro-Industrial din Dragomireşti-Vale, continuându-și studiile la Facultatea de Medicină Veterinară – Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București. În 1991, s-a stabilit în  Canada, la Montreal. Aici, și-a completat studiile de specialitate, obţinând un Master în Microbiologie şi Imunologie, la Universitatea din Montreal.

„Funia roșie” cuprinde trei nuvele: cea care dă titlul volumului, apoi, „Voiaj de neuitat” și, a treia, „Prietenul nostru, trenul” – toate, caracterizate lapidar, sub o definiție uniformă: fond puternic, acțiune dinamică, strânsă, conflicte concentrate și bine caracterizate.

În prima nuvelă, „Funia roșie”,  teatrul acțiunii este un sat teleormănean, Antonești, aflat undeva în Câmpia Română, între Roșiorii de Vede și Alexandria.

Autorul a fost însoțit la eveniment de domnul Ioan Barbu, director al Editurii Antim Ivireanul, din Râmnicu Vâlcea,  care prefațează cartea.

Moderatorul activității a fost bibliotecara Geanina Burcea.

La eveniment au participat elevi de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria,  îndrumați de domnul profesor Emil Strujac și elevi de la Școala “Ștefan cel Mare” Alexandria, coordonați de profesorii Luminița Popa  și Simona Bățăuș.

Imagini de la eveniment:

img_7431 img_7434 img_7440 img_7456 img_7459 img_7475