Lansare de carte: Vremea schimbării Antologie aniversară Marin Preda, coordonator: Lia Nenciu

Publicat: 8 decembrie 2022

Vremea schimbării

Antologie aniversară Marin Preda

Coordonator: Lia Nenciu

Vineri, 9 decembrie 2022, începând cu ora 11, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman lansează volumul Vremea schimbării, antologie aniversară Marin Preda coordonată de Lia Nenciu, director al editurii Liane Books.

Cartea este un omagiu adus scriitorului teleormănean la celebrarea a 100 de ani de la nașterea sa, un mod de recuperare a culturii naționale Marin Preda pentru a fi adusă în fața publicului, urmare nevoii de actualizare a permanentei legături dintre om și locul său de baștină care a contribuit la formarea sa ulterioară, a elementului temporal în definirea personală, care transpare în opera lui Preda și se extinde spre continuatorii săi de azi.

Cititorul are la dispoziție o expunere a operelor lui Marin Preda realizată de Maria Mona Vâlceanu și contribuția a 18 autori, marea majoritate din județul Teleorman, dar și din județele: Vâlcea, Bacău, Sibiu.

În proză sau versuri, în stilul lui Marin Preda, autorii au urmărit în creațiile lor de mare originalitate și spiritualitate o temă centrală – Schimbarea.

Cititorii se pot bucura de talentul artistic al pictorului Mihai Cătrună care a realizat coperțile cărții, inclusiv portretele autorilor cuprinși în antologie.

La eveniment vor fi prezenți autorii: Emilia Stroe; Domnița Neaga; Eugenia Lucica Delcea; Rahela Barcan; Victor Albu; George Băicoianu; Iancu Bâță; Liviu Nanu; Ion Bunescu și Lia Nenciu.