160 DE ANI DE LA MICA UNIRE

Publicat: 28 ianuarie 2019

Miercuri 23 ianuarie, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, a organizat la Sala de lectură a instituției, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, o serie de manifestări cultural-artistice.

Cu acest prilej au fost vernisate expozițiile tematice:

  • 160 de ani de la Mica Unire, expoziție ce cuprinde carte din patrimoniul bibliotecii, printre care amintim titlurile: Epopeea Marii UniriRomânii la 1859Istoria modernă a RomânieiPe urmele lui Alexandru Ioan CuzaFăcliile Unirii,  Moş Ion Roată şi  Unirea,  Alexandru Ioan Cuza în politica europeană.
  • Cuza şi pasoptiştii, expoziţie de cărți poştale şi medalii  din colecţia lui Teodor Nicolae Săceanu.
  • Cuza Vodă și Unirea, expoziție de desene, realizată de Popa Miriam Alessandra, eleva Școlii Gimnaziale Ștefan cel MareAlexandria.

Despre însemnătatea acestei zilei a vorbit doamna prof. Dorina Sbîrnea, de la Școala Gimnazială Plosca care, împreună  cu  două eleve au făcut o prezentare power-point cu titlul Alexandru Ioan Cuza.

Programul a continuat cu un Medalion artistic susținut de  către elevii de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, îndrumați de doamnele profesoare Paula Achim și Liliana Cătrună. A fost prezentat  un moment poetic și o scenetă

intitulată  ,,Moș Ion Roată și Unirea. Activitatea s-a încheiat cu dansuri populare și Hora Unirii, in care s-au prins toți participanții la manifestare.

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics